<

Thirrje per aplikime

BALKANIKOPERA©
NJE INICIATIVE E RE I TEATRIT LIRIK EKSPERIMENTAL SPOLETOS A.BELLI
DAL LIRICO DI SPOLETO ORIZZONTE BALCANICO
PER L'OPERA LIRICA
KONKURSI I PARE/ PER KENGETARET E RINJ LIRIK SHQIPTARE DHE E VENDEVE BALLKANIKE QE ZHVILLOHET NE TIRANE NE DATAT 10-11 SHKURT 2017
NE BASHKEPUNIM ME UNIVERSITETIN E ARTEVE NE TIRANE
TE SELEKSIONUARIT DO TE MARRIN PJESE NE EDIZIONIN E 71 TE KONKURSIT TE TEATRIT LIRIK EKSPERIMENTAL 2017

Spoleto, 7 febbraio 2017- Ne ditet 10 dhe 11 SHKURT do te behen ne Tirane seleksionimet e par ate te rinjve Shqiptar dhe nga vendet Ballkanike .Fituesit e perzgjedhur do te marrin pjese ne Edizionin e 71ma te Konkursit "Comunità Europea" Teatrit Lirik Eksperimental Ii Spoletos qe do zhvillohet menjehere pas kesaj ne Spoleto ne fund te Shkurtit.Iniciativa e re e ketij Teatri eshte perhapja ne vendet e ballkanit traditen muzikore dhe operistike eshte bere e mundur fale protokollit te nenshkruar me UART te Tiranes ,me bashkepunimin e dy shoqatave motra te shkembimit kulturore Italo Shqiptare Syri Blu kryesuar nga Prof. Besim Petrela dhe Occhio Blu - Anna Cenerini Bova bashk ne te cilen president eshte Z.Mario Bova Ambasadori aktual Italian I Tokios dheTirane .
BalkanikOpera© projekti I keteij bashkepunimi per te favorizuar dhe per te zbuluar zera te rinj ne vendet e Ballkanit lind nga frekuentimi dhe raportet qe ka patur l'Associazione Syri Blu e con il Prof. Petrela qe ka bashkepunuar dhe punuar ne nje projekt tashme te ngritur Europian e cila do te vihet ne Bruksel.


BalkanicOpera© prezantohet dhe nje interes per nje bashkepunim nga ana e Institutit Lirica Umbria tendencioze per te favorizuar marredheniet ma karakter produktiv dhe informativ per qellim krijimin e nje rrjeti kompleks me Shqiperine lidhur dhe tradicionalisht me Shqiperine bashke me vendet e tjera ballkanike qe jane po aq te lidhura sa eshte formimi muzikor.Komisioni I perzgjedhjeve do te jete I formuar nga M° Michelangelo Zurletti Drejtori Artistik i T. Sperimentale di Spoleto , M° Besim Petrela dhe nga (Presidenti) Dekani I Fakultetit te Muzikes te UART ne TIRANE Prof.Isak Shehu .

Presidentja e Sperimentale Maria Chiara Rossi Profili do te jete dhe ajo ne Tirane gjate ketij procesi per te ndjekur audizionet dhe per te takuar REKTORIN E UNIVERSITETIT TE ARTEVE PROF KASTRIOT CAUSHI DHE AMBASADORIN ITALIAN NE TIRANE Z. Alberto Cutillo.

 

.:: Broshura e aktivitetit

.:: Formulari i aplikimit

 

Per informacion me te detajuar kontaktoni:


Teatro Lirico Sperimentale di Spoleto "A. Belli"
Piazza G. Bovio, 1 - 06049 SPOLETO (PG)
Tel. +39.0743 221 645 - 0743 220 440
Fax +39.0743 222 930
teatrolirico@tls-belli.it
segreteria@tls-belli.it